Sunday, October 23, 2011

Kelahiran "Amani Khalisah"

Alhamdulillah, first 4 all.. syukur ke hadrat ilahi di atas segala rahmat dariNya.. Selama 9 bulan 7 hari mengandungkan "Amani"... Tepat pada 29.09.2011 pada jam 2.15 pagi maka lahirlah seorang puteri yang sangat2 comel ke dunia ini.. hehehehe... satu lagi hadiah dari mama untuk papa... :)

Pengalaman bersalin kali nih, hurm.... okey lah jika nak dibandingkan masa abang ngah die dulu.. huhuhuhu... kalau nk ikutkan rasa sakit, memang tak dapat digambarkan dengan kata-kata, dan tiada kesakitan yang dapat dibandingkan dengan Sakit Bersalin.. hehehehe...

Pagi 28.09.2011 (Rabu), niat asal nak g keje.. iyelah, klu x rasa sakit lagi 4.10.2011 baru warded kan.. keje plak banyak gler... so, ari tuh memang semangat gler nak g keje.. heheh.. malam 27hb tuh, perut dh mula mengeras2.. tapi masih boleh bertahan lagi, :) tak kisahlah, pagi tuh tak jadi nk g keje, hubby suh dok umah jerk.. ape2 hal tipon die kat sekolah... so, dok umah jelah.. tgh hari, darah dah mula keluar.. byk gler okey... takut plak mak.. hehehehe.... tunggu hubby blk dari sekolah, dan ape2 hal makan dulu... takut nnt time nak push takde tenaga plak...hehehehehe.... bes makan, kul 5 ptg, g hukm, g serah diri... sakit pon dah makin kerap.. masuk emergency, doc check dah 2cm.. ape lagi trus masuk ward.. 

 ~ Number Katil 18 okeh, hehehe...~

Hurm, dlm ward tuh masih okey lagik... biase lah sakit selang 20 minit, pastu selang 15 minit, 10 minit... tapi still leh tahan lagi, dlm hati sentiasa berdoa semoga tuhan mempermudahkan segalanya.... tepat kul 9 mlm, doc check laluan dah 5 cm... pecahkan ari ketuban, then terus masuk labour room.. tunggu hubby dtg... masa tuh tak bape nak sakit sangat... sakit ala2 manja gitu.. hehehehe... lama gak lah camtu, setat sakit gler kul 12.30 mlm... ya Allah, hanya tuhan je yang tahu betapa sakit nya nak melalui saat2 tuh.. mujurlah hubby sentiasa ada disisi beri semangat... :) dan akhirnye, kul 2.15 segala-galanya berakhir.. Alhamdulillah.....

~ Alhamdulillah, selesai sudah ~
:) kalau ikot nak cerita senang jerk.. tapi, saat nak melalui nyer... hehehehe... hanya tuhan je yang tahu.. pastu 29.09.2011 dah boleh keluar ward.. alhamdulillah... semuanya berjalan dengan lancar... syukur sangat2... 
Buat puteri mama... "Amani Khalisah" mama doakan semoga amani menjadi anak yang solehah, mendengar kata, baik budi pekerti dan jadi anak dan adik yang baik buat mama ngan papa dan juga kak long ngan abang ngah...
Sayang adik sangatttttt2x!!!!!
Amani Khalisah 
 

2 comments:

AtiEyZ said...

wah, comel... tahniah.. dpt gegirl

einrin said...

Thanks... :)

Post a Comment